publicaties verkeer

  • Trein kan de auto het nakijken geven - Het is echt niet te duur om de intercity 200 km/uur te laten rijden (Trouw, 18 april 2008)
  • Kwartiernet, pdf - Een landelijk kwaliteitskeurmerk voor goed en frequent openbaar vervoer. Op een Kwartiernet-lijn heb je als reiziger de garantie dat er minstens elk kwartier een bus, tram, metro of trein rijdt. De reiziger hoeft op een Kwartiernet-lijn dus gemiddeld nooit langer te wachten dan 7,5 minuut. En dat van 7.00 uur 's ochtends tot en met 23.30 uur 's avonds. Ook op zaterdag en zondag (september 2005)
  • Zonder files - Eind vorige eeuw was de NS haar tijd ver voor uit maar de politiek gooide roet in het eten (Trouw, 1 juni 2005)
  • Bekeuringen - Bekeuringen zijn onrechtvaardig, want we hebben niet allemaal hetzelfde salaris (Volkskrant, 20 april 2002)
  • Non-stop fietsroute concept, pdf - Een fietssnelweg dwars door de stad: fietsers op deze routes hebben altijd voorrang. Een belangrijk onderdeel is een markant non-stop fietsroute verkeersbord (pdf) dat de snelfietsroutes duidelijk herkenbaar maakt in het straatbeeld en dat weggebruikers laat zien dat het niet om een standaard fietspad gaat maar om een heuse HSL-route voor fietsers (GMF, juni 1998)

 

Reageren? Klik hier